top of page

TERRA VOLCÀNICA

Ja de petit vaig poder comprovar que la terra volcànica és una mina de textures, cristalls i colors.


El que hem començat a provar, ja des fa un temps, juntament amb el meu savi amic i ceramista Joan Carrillo, és si aquesta terra és bona per modelar, per crear i transformar.La troballa ha estat un tipus d'argila 100% volcànica que permet una cocció de 1250 graus. Aquest fet significa treballar amb un material d'una gran qualitat i duresa i a la vegada, poder apreciar les imperfeccions i les impureses pròpies d'una terra salvatge. Ens hem guiat seguint la intuïció d'en Joan, i escoltant els consells del nostre amic vulcanòleg, Llorenç Planagumà.Les proves son infinites, i les converses son un fil que mai no es trenca i a mida que aprofundim, descobrim i a mida que descobrim, aprenem.
Va ser un honor poder-les compartir durant una caminada pels volcans de La Garrotxa amb prestigiosos vulcanòlegs i geòlegs.


Seguirem aprenent de la nostra terra, gaudint i modelant aquest fang salvatge que en cada fornada ens mostra una faceta diferent i sorprenent.


I si ho busqueu al diccionari, ja entendreu les particularitats d'aquesta terra... "garrotxa és terra aspra, trencada i de mala petja". I tot i així, n'estem descobrint altres característiques. Seguirem compartint els resultats de la recerca.

8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page